First look at new £6.6m revamp of ‘much-loved’ theater

The council aims to transform the 420-seat theater into “a thriving cultural centre”.

It’s the first glimpse of what a redesigned Brindley Theater could look like.

Ambitious plans have been unveiled by Halton Borough Council for the redevelopment of the popular Runcorn venue, which would also include an integrated Runcorn Library.

Register to our LiverpoolWorld Today newsletter

The newsletter mute the noise

The £6.6m scheme is part of a wider redevelopment that includes six other major projects in the town centre, and follows a successful £23.6m bid for funding from the Town Government deal last July.

Artist’s impression of the new Brindley Theater with integrated Runcorn Library.

The improvements would see an extension of the current facilities to create a larger cafe restaurant and community space on Brindley Green.

According to the latest plans, the library – currently located in Granville Street – would also be moved and incorporated into the Brindley building.

Cllr Paul Nolan, portfolio holder for Jobs, Learning and Skills, and Community, said: ‘Since opening in 2004, The Brindley has become a much loved venue and landmark for Runcorn, attracting high profile national and international artists who attract visitors from across the region and beyond.

“These designs, which complement the iconic design of the current building, will allow Brindley to accommodate even more people and be the catalyst for the creation of a thriving cultural hub that will boost the downtown economy.”

The new design was developed by a consulting team led by Arcadis and includes Ellis Williams Architects of Preston Brook.

Ward Councilor and Runcorn Town Deal Board Member Cllr Norman Plumpton-Walsh added: “The proposed accessible Brindley Green will provide new open spaces for residents to enjoy right in the heart of the town centre.

‘In addition, we hope independent businesses on the high street will benefit from the increased number of visitors taking advantage of the improved facilities.’

Comments are closed.